- Leiplatanen / Leibomen


LEIPLATANEN 
De platanen (Platanus) en daarmee natuurlijk ook de leiplatanen zijn snelgroeiende bomen. De leiplatanen hebben grote groene handlobbige bladeren breedte 12 tot 25cm. Het blad van de leiplatanen verkleurt in de herfst naar bruingeel.

Sierwaarde van de leiplatanen zijn de afschilverende bast en de stekelige vruchten die tot ver in de winter aan de leiplatanen blijven hangen. 

De vers voorgeleide leiplatanen (Platanus acerifolia) groeien goed op niet te arme zand-, veen- en kleigronden. De leiplatanen verdragen zowel een vochtige als een droge standplaats. 

De leiplataan heeft een krachtigere groei dan een leilinde geeft eerder het gewenste resultaat maar de leiplatanen vereisen danook meer snoeiwerk.leiplatanen, 

Al deze leiplatanen zijn als vers voorgeleid leiplatanen en meerjarig voorgeleide leiplatanen te verkrijgen.

Vers (voor)geleide leiplatanen van Geplant-en-Klaar!

Vooral bij een versgeleide leibomen, zoals de leilinde, leiplataan, lei-beuk, lei-carpinus(haagbeuk) en lei-prunus, is goede begeleiding na aanplant van groot belang. Dan kan de lei-linde, lei-plataan, lei-beuk, lei-carpinus en lei-prunus boom zich optimaal ontwikkelen.

Daarom bied Geplant-en-Klaar! u een compleet pakket te weten: 

Het aantrekkelijke alternatief voor het verkrijgen van bomen en leibomen. 

- een gratis snoeibeurt na het eerste groeiseizoen(tegen kilometervergoeding) van alle leibomen en bomen aangeplant door Geplant-en-Klaar!
- inclusief 2 boompalen met boomband plus plaatsing bij de geleverde leibomen en/of bomen of leistellage met 5 meterse palen de leibomen bevestigt aan twee gegalvaniseerde ijzerdraden tussen deze palen. 
- inclusief 40 liter potgrond per leiplataan. 
- inclusief graven plantgat. 
- inclusief het planten van de leiplatanen. 
- inclusief het verbinden van de leiplatanen voor een strakke en representatieve uitstraling. 
- inclusief groeigarantie, 1 jaar garantie op de leiplatanen die door Geplant-en-Klaar! zijn aangeplant.

Indien u toch kiest voor de exclusievere meerjarig voorgeleide leiplatanen en andere meerjarig voorgeleide  leibomen en vormbomen kunt u rechtstreeks bestellen in onze leibomenwinkel meerjarig voorgeleide leibomen:


Bekijken meerjarig voorgeleide leiplatanen/leibomen KLIK HIER